Način pripreme
U današnje užurbano vreme u svakom domaćinstvu bi bilo dobro da postoji jedna posuda za mešenje koja je veoma zgodno olakšanje kada zatreba.
U posudu za mešenje stavljam brašno, suvi kvasac, smeđi šećer, so i toplu vodu.
Da bi bilo lakše sve mešam špatulom i zatim stavljam poklopacm. Oslobodim vazduh i ostavljam posudu da napravi magiju sa testom.
Kada se poklopac podigne (ne čekam da lupi) - otvaram i dodajem čvarke i izmrvljeni ovčiji sir.
Lagano ponovo mešam špatulom i sipam smesu u tepsiju sa nelepljivim premazom (ako nemate sličnu, koristite papir za pečenje) Zagladim.
Ostavljam tepsiju na toplom da ponovo nadođe testo za penjurliju. Pre nego što ga stavim da se peče, pomoću dve viljuške dekorišem odozgo i stavljam seosku penjurliju u rernu na 225 °C.
Kada penjurlija sa ovčijim sirom i čvarcima porumeni, gotova je. Izvadite, blago naprskajte hladnom vodicom i pokrijte krpom na otprilike 10 minuta.
Neka vam je ukusno!