Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba od glave

Jagnjeća čorba od glave

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Jagnjeća čorba od glave3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Može da se napravi i preliv od jednog jajeta i kašike kiselog mleka, ali nije obavezno za ovu ukusnu jagnjeću čorbu od glave."

Potrebni sastojci

  • jagnjeća glava - 1
  • mladi luk - 1 vezica
  • mladi beli luk - 2 struka
  • crni biber
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • šargarepe - 2 srednje
  • pirinač - 1/2 šolje
  • peršun
  • divlja nana
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeća glava se skuva. Očisti se od kostiju, meso se nasecka.

Jezik se takođe sitno nasecka.

Očišćeni i oprani luk, beli luk i šargarepe se sitno seckaju i dinstaju na masti.

dodaje se aleva paprika i drugi začini.

Zalivaju se bujonom od kuvanja glave. Kada proključa, stavlja se pirinač. Kuva se još petnaest minuta.

Gotova jagnjeća čorba se začinajva naseckanim peršunom i divljom nanom.

Može da se napravi i preliv od jednog jajeta i kašike kiselog mleka, ali nije obavezno za ovu ukusnu jagnjeću čorbu od glave.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: