Način pripreme
Crni luk isekcati, pa izdinstati na ulju. Kada luk postane staklast, dodati mleveno meso. Pržiti mleveno meso uz mešanje varjačom, dobro ga usitniti da ne ostanu krupni komadi.
U uprženo meso dodati opran pirinač i propržiti ga. Naliti paradajz sok i izmešati.
Dodati smrznuto povrće, naliti vode koliko da pokrije povrće da bi moglo da se skuva. Izmešati, staviti poklopac i kuvati na tihoj vatri. Povremeno promešati da se pirinač ne zalepi za dno šerpe.
Kada se i povrće skuva, skloniti poklopac, dodati soli i bibera po ukusu i ostaviti još nekoliko minuta da se kuva da uvri višak vode da jelo ne bi bilo previše tečno.
Mogu se dodavati začini po ukusu, moji muškarci ne vole baš naročito začine, pa ih ne stavljam.
Ovo varivo je odličan izbor za trenutak kada ste u gužvi i nemate vremena da stojite satima za šporetom, a želite da pojedete nešto kašikom!
Prijatno uz varivo od mlevenog mesa i povrća!