Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Posna janija od krompira sa šarenom solju

Posna janija od krompira sa šarenom solju

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Posna janija od krompira sa šarenom solju
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Babina zaostavština krompir janija sa šarenom solju, koju je i mama pravila i koju pravim i ja"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 6 čenova
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • šarena so - 1 kašika
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za moju posnu krompir janiju sa šarenom solju operemo, oljuštimo i na četvrtine isečemo krompir. Šargarepe očistimo i sečemo na parčiće kao i beli luk.

U dubokom tiganju zapržimo očišćen i isečen luk i šargarepe 5 minuta.

Dodajemo krompir i pržimo, mešajući. Posipami brašnom i promešamo. Začinjavamo alevom paprikom, biberom, solju i sipamo šarenu so.

Dolivamo vruću vodu da prekrije krompir. Smanjujemo jačinu ringle na polovinu i dinstamo pod poklopcem dok krompir ne omekša.

Pred kraj kuvanja dodajemo i isečene čenove belog luka za više arome krompir janije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: