Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Sočiva»Čorba četiri kašike

Čorba četiri kašike

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
1264088948
Čorba četiri kašike
Fotografije: N.Akifova
1 / 5
22/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Danas vam predstavljam jednu nepoznatu čorbu, koja je mnogo poznata u Turskoj po imenu čorba četiri kašike."

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 1 kašika
  • braon sočivo - 1 kašika
  • pirinač - 1 kašika
  • bulgur - 1 kašika
  • za zapršku
  • kiselo mleko - 2/3 šolje
  • brašno - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • jaje - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • nana - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - prstohvat
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Danas vam predstavljam jednu nepoznatu čorbu, koja je mnogo poznata u Turskoj po imenu čorba četiri kašike.

Za ovu čorbu od sočiva u jednu srednju šerpu stavljamo po jednu kašiku crvenog sočiva, bulgura, pirinča i braon sočiva, dolivamo vrelu vodu, oko litar i po. Stavljamo na ringlu da se skuva oko 15 minuta.

U jednoj posudi dobro mutimo jaje, brašno i kiselo mleko.

Dodajemo, mešajući zapršku u šerpi i ostavljamo na slaboj ringli da se krčka.

U jednoj maloj šerpi dinstamo iseckan luk, dodajemo nanu, so, ljutu alevu papriku, biber. Zapršku za čorbu sipamo u šerpu i naša ekonomična čorba ja gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: