Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija od prazuluka sa kobasicom

Janija od prazuluka sa kobasicom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Janija od prazuluka sa kobasicom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Nezahtevna, ali veoma ukusna janija koju obavezno morate poslužiti sa mekanim hlebom"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 3 komada
  • ulje - 5 supenih kašika
  • praziluk - 4 struka
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 300 ml, oguljeni, konzervisani
  • so
  • šećer - 1/4 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice, suvi
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sirova kobasica se nasecka na komade i proprži se u zagrejanom ulju. Čim se isprži, vadi se, na njeno mesto se stavlja očišćeni i naseckani praziluk zajedno sa 50 ml vode i ostavlja se da se dinsta.

Čim omekša, dodaje se oljušteni i naseckan paradajz. Paradajz i praziluk se mešaju nekoliko puta, sipa se šolja vode i so po ukusu.

Stavlja se malo šećera da se ubije kiseli ukus konzervisanog paradajza i začina.

Ispržena kobasica se vraća u posudu u kojoj kuvam i janija se ostavlja da se kuva na umerenoj temperaturi otprilike 20 minuta, nakon čega se zgušnjava supenom kašikom brašna rastvorenom u malo vode.

Janija sa kobasicom se ostavlja na još 5-6 minuta, nakon čega se janija pospipa sitno naseckanim peršunom i spremna je za serviranje.

Janiju od prazuluka sa kobasicom servirajte sa mekanom pogačom ili hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: