Način pripreme
Zamesimo gusto testo od izgnječenog kuvanog krompira, piletine, jaja i začina, dodajemo brašno odokativno da dobijemo kao testo.
Uz pomoć kašike uzimamo od smese i oblikujemo ćuftice - spljeskanije da budu, da ne budu kašaste unitra, nego dobro pržene.
U posudu sipamo vodu, da kvasimo ruke pre oblikovanja ćuftica, nakon toga uvaljamo u brašno, kukuruzno ili po ukusu. Pržimo na umerenoj vatri dok ne dobiju braon boju.
Svet: treba da plivaju u ulju, zato odaberite odgovarajuću posudu.
Prilikom prženja prelivajte krompir ćuftice uljem uz pomoć kašike.
To radimo da se ne raspadne ćufta sa piletinom prilikom okretanja.
Treba dobro da se stegne, i kad se okrene neće se raspasti.
Moje dete ih mnogo voli, sigurno će i vaša mala i velika deca odobriti ove krompir ćuftice sa piletinom. Neka vam je slatko!