Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Brza predjela»Paprike na napolitanski način

Paprike na napolitanski način

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Paprike na napolitanski način
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"U Italiji sa Katarinom nam daje ovo autentično i ekonomično seosko jelo sa sunčanog Mediterana"

Potrebni sastojci

  • paprike - 6 komada
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • masline - 7 komada
  • kapar - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • so
  • prezle - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se ispeku, oljušte, očiste od drški i semenki, nakon čega se iskidaju na ružice.

U posudu sa zagrejanim maslinovim uljem se stavlja jedan izgnječen čen belog luka.

Zaprži se minut, tek toliko da pusti svoju aromu.

Čen belog luka se izvadi i na njegovo mesto se stavljaju masline i kapar.

Promešaju se kratko i dodaju se iskidane paprike. Dodaje se kašika sirćeta i soli po ukusu, ali treba imati u vidu da su masline i kapar slani.

Jelo od paprika se kuva dok sirće ne ispari. Meša se s vremena na vreme. Na karju se paprike posipaju prezlama.

Kuva se još 2-3 minuta i parpike na napolitanski način su spremne za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: