Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Sočivo sa lukom i paradajzom

Sočivo sa lukom i paradajzom

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
501515117
Sočivo sa lukom i paradajzom1 / 3
29/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Jedno drugačije sočivo koje će vas očarati"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja
  • ulje - 5 kašika
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 1 tetrapak
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • smeđi šećer - 2 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • mladi luk - 5 strukova
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Operite sočivo i stavite ga da vri oko 30 minuta - ne treba da se prekuva.

Za to vreme isečemo na tanke četvrtine luk.

U tiganju zagrevamo ulje i dodajemo luk sa prstohvatom soli na srednjoj vatri, pri čemu se često meša, dok ne omekša, oko 5 minuta, nakon čega se dodaje šećer, kašika sirćeta i malo vode. I kuvamo još 5 minuta.

Kada je sočivo gotovo procedimo ga kroz cediljku i dodajemo u luk, nakon toga paradajz i preostalo sirće, so, biber i kuvamo još 3 minuta.

Mladi luk i peršun sečemo na sitno i dodajemo u sočivo i kuvamo još 3 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: