Način pripreme
Stavite pileće batake u šerpu sa posoljenom, hladnom vodom i ostavite da se krčka 30 minuta, sklonite penu koja se stvorila.
Dodajte krupnije isečenu glavicu crnog luka, jednu šargarepu i jedan štapić celera, sve čenove belog luka, lovoro list, strukove majčine dušice, ruzmarin (po želji) i ostaite sve da prori na visokoj temperaturi. Kuvajte oko sat vremena.
Kad se pileća supa skuva, pažljivo izvadite piletinu u veliki tanjir i odvojite meso od kostiju. Procedite bujon i vratite u šerpu. Ostavite ponovo da provri.
Dodajte preostalo sitno iseckano povrće i meso, odvojeno od kostiju. Kuvajte 20 minuta dok povrće ne omekša. U posebnoj posudi skuvajte jufku ili špagete da budu al dente, ocedite i ostavite sa strane.
Pre nego što skinete englesku supu sa vatre dodajte polukuvanu testeninu. Pre serviranja dodajte peršun u šerpu sa jabukovim sirćetom. Ako je potrebno dodajte još soli i biber po ukusu.
Engleska pileća supa - ukusna, pitka i bistra.