Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Engleska pileća supa

Engleska pileća supa

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Engleska pileća supa
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Engleska pileća supa - ukusna, pitka i bistra."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • so
  • luk - 2 glaice
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 2 štapića
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov lsit - 2 komada
  • majčina dušica - nekoliko strukova, sveža
  • jufka - 100 g ili špagete
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • sveži peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pileće batake u šerpu sa posoljenom, hladnom vodom i ostavite da se krčka 30 minuta, sklonite penu koja se stvorila.

Dodajte krupnije isečenu glavicu crnog luka, jednu šargarepu i jedan štapić celera, sve čenove belog luka, lovoro list, strukove majčine dušice, ruzmarin (po želji) i ostaite sve da prori na visokoj temperaturi. Kuvajte oko sat vremena.

Kad se pileća supa skuva, pažljivo izvadite piletinu u veliki tanjir i odvojite meso od kostiju. Procedite bujon i vratite u šerpu. Ostavite ponovo da provri.

Dodajte preostalo sitno iseckano povrće i meso, odvojeno od kostiju. Kuvajte 20 minuta dok povrće ne omekša. U posebnoj posudi skuvajte jufku ili špagete da budu al dente, ocedite i ostavite sa strane.

Pre nego što skinete englesku supu sa vatre dodajte polukuvanu testeninu. Pre serviranja dodajte peršun u šerpu sa jabukovim sirćetom. Ako je potrebno dodajte još soli i biber po ukusu.

Engleska pileća supa - ukusna, pitka i bistra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: