Način pripreme
Pripremite pleh iz rerne ili drugi koji imate. Namažite sa malo ulja. U principu pečurke se peru tekucom, hladnom vodom, ali u poslednje vreme ja ih ljuštim.
Krompir za pečenje oljuštimo. Luk oljuštimo. Pečurke sečemo na kriške, krompir na kockice, a luk na polumesece.
Sve stavljamo u pleh, dodajemo začine. Meso isečemo na sitne kockice i stavljamo u pleh. Sve dobro promešamo.
Dodajemo pivo, kao i 1 šolju ode, nakon toga pleh pokrivamo folijom i staljamo u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni.
Privih 20 minuta jelo sa svinjetinom i krompirom pečemo ispod folije, nakon toga skidamo foliju i jelo pečemo dok ne bude gotovo, 10 minuta pre vađenja posipamo prethodno izrendanim kačkavaljem. Pečemo dok se kačkavalj ne rastopi.
Veoma ukusno jelo sa svinjetinom, prste da poližete. Neka vam je slatko!
Svinjetina sa slatkim krompirom i pečurkama je veoma ukusna!