Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Italijanske kiflice sa kremom Maritoci

Italijanske kiflice sa kremom Maritoci

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Italijanske kiflice sa kremom Maritoci3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
5
"U Italiji se kiflice sa kremom Maritoci obično služe uz kafu za doručak ili uz šoljicu čaja popodne."

Potrebni sastojci

  • brašno - 170 g + za dodatno mešenje
  • sveže mleko - 45 ml
  • šećer - 27 g (1 kašika + 1 kašičica)
  • jaja - 1 komad
  • belance - 1 komad za premazivanje
  • med - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 1/2 kašičice
  • kora od pomorandže - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • kravlji maslac - 25 g mekan
  • za punjenje
  • slatka pavlaka - 200 ml (35%)
  • šećer u prahu - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleko, 1 kašičicu šećera, suvi kvasac i 1 kašiku od brašna.

Dobro promešajte i ostavite 30 minuta na toplom mestu.

Zatim dodajte umućeno jaje, preostali šećer, med i koricu pomorandže.

Pomešajte i sipajte brašno sa solju u delovima.

Testo će biti lepljivo, ali pokušajte da ne dodajete previše brašna.

Prebacite testo na brašnom posutu podlogu i mesite dok ne dobijete loptu.

Dodajte kravlji maslac i umesite meko i elastično testo.

Stavite ga u čistu posudu i pokrijte. Ostavite na toplom mestu oko 2 sata.

Naraslo testo podeliti na 5 delova (po oko 65 g).

Formirajte loptice u obliku elipse, poređajte ih u pleh, prekrijte folijom i ostavite da se dižu 30 minuta.

Kuglice premazati umućenim belancetom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.

Izvadite kiflice iz rerne i ohladite na rešetki.

Napravite prorez po dužini na svakoj vazdušastoj kiflici.

Umutite pavlaku sa šećerom u prahu i prebacite krem u špric.

Napunite kiflice i poravnajte nožem ili lopaticom.

Prilikom serviranja, mekane i aromatične Maritoce pospite šećerom u prahu.

U Italiji se Maritoci obično služe uz kafu za doručak ili uz šoljicu čaja popodne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: