Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Rotini testenina sa mlevenim mesom i pavlakom

Rotini testenina sa mlevenim mesom i pavlakom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Rotini testenina sa mlevenim mesom i pavlakom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Rotini u ovom slučaju - ali i možda veoma pogodna testenina za ovaj sos sa pavlakom, koji se savršeno lepi na njihov oblik"

Potrebni sastojci

  • rotini testenina - 1 pakovanje
  • teleće mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 3 čena
  • biber
  • so
  • goveđi bujon - 1 kocka
  • pileći bujon - 1 kocka
  • bujon od pečuraka - 1 kocka
  • voda - 2 1/2 šolje
  • soja sos - 1 kašičica
  • crni luk u prahu - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • maslac - 3 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • kačkavalj - 200 g ili čedar
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu testeninu rotini sa mlevenim mesom i pavlakom, u vreloj vodi rastvorite tri kocke bujona.

Dodaju im se soja sos, crni i beli luk u prahu i majčina dušica. Ostavite po strani.

Luk je isečen na male komade. Prži se na srednjem nivou zajedno sa mlevenim mesom.

Kada porumeni i skuva se, dodajte mleveni beli luk i začinite sa malo crnog bibera.

Kuvajte još 1-2 minuta. Ova smesa se zatim sipa u drugu posudu i ostavi na stranu.

Skuvajte testeninu u slanoj vodi, a zatim je ocedite, ostavite 1 šolju vode od kuvanja testenine.

U tiganju iz kojeg je slonjeno mleveno meso istopite maslac. Kada se zagreje dodajte brašno i dobro promešajte.

Kada smesa brašna počne da tamni, pomešane bujone sa začinima sipajte u delovima, neprestano mešajući dok ne dobijete sos za testeninu bez grudvica. Sipajte odvojenu vodu iz testenine. Ostavite na laganoj vatri oko 10 minuta.

Posle toga dodajte pavlaku, rendani sir i ponovo vratite mleveno meso. Na kraju dodajte kuvanu testeninu i dobro izmešajte testeninu sa mlevenim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: