Način pripreme
U lonac stavljamo kosti i glavu šarana, koje treba da budu sirove. Prelijte ih vodom.
Kuvaju se dok se meso šarana ne odvoji od kostiju, a riba se brzo skuva. Ocedite kosti, ostavite bujon.
Kosti se očiste, vodeći računa da ne ostanu sitne kosti i meso šarana se isecka. Kupus se sitno isecka. Šargarepa se oljušti i opere. Narenda se.
Luk se očisti i sitno isecka. Krompir se oljušti i opere. Isecite ga na male kockice. Povrće se stavlja u lonac. Dodaje se još ulja. Povrće se prži.
Dodajte malo bujona u kome se kuvala riba. Stavite poklopac na šerpu i dinstajte povrće dok ne omekša.
Dodajte preostali bujon i meso šarana.
Začinite riblju čorbu solju i biberom. Pustite da prokuva još malo i čorba sa šaranom i kupusom je gotova.
Dobičete veoma svežu čorbu za ljubitelje ribe.