Način pripreme
Zagrejano sveže mleko sipamo u posudu i u njemu izmrvimo kvasac.
U njih dodajemo brašno i šećer, kog treba da bude po 1 supena kašika.
Veoma dobro izmešamo i ostavljamo sa strane dok se ne aktivira i kvasac.
Pripremamo maslac tako što ga istopimo i u njega dodajemo ulje.
U dugu posudu razbijamo jaja, odvajajući jedno žumance za premazivanje, dodajemo šećer i mutimo mikserom.
Zatim dodajemo maskarpone sir, vanilu, koru pomorandže i limuna, kvasac koji je aktivian i deo istopljene masnoće.
Dobro izmešamo i počinjemo postepeno da dodajemo brašno naizmenično stavljajući masnoć.
Kada ne možemo da mešamo i smesa počne da se zgušnjava, prebacujemo je na radnu površinu i dodajemo celu količinu masnoće i brašno.
Kada je skoro umešeno, stavljamo ga u posudu, pokrivamo providnom folijom i ostavljamo da nadođe.
Pripremamo kalupe za pečenje pokrivajući ih papirom za pečenje. Moji su bili zauzeti zato ih nisam stavila u kalup, nego sam ga stavila tako na sam papir.
Dobro bi bilo da je u kalupu, zato što dobija dobar oblik.
Pripremamo i sastojke za nadev.
Kada testo udvostruči svoju zapreminu, vadimo ga na nabrašnjenu površinu i delimo na 6 lopti za dva milibrota.
Počinjemo sa milibrotom obliku pletenice sa tri lopte.
Svaku lopticu širimo rukama u dugačak i pljosnat komad posipajući orasima i slatkom od borovnica.
Uvijamo svaki komad u fitilje i pletemo ih u pletenicu.
Podvučemo oba kraja i pažljivo ih prebacujemo u pravougaoni kalup za pečenje.
Drugi milibrot pravimo na isti način tako što njega možemo da stavimo u obli kalup za kolač.
Ponovo ih pokrivamo folijom i ostavljamo ih da nadođu drugi put.
Premazujemo ih smesom od žumanca, ulja i svežeg mleka, ređamo po želji orahe i posipamo šećerom.
Zagrejemo rernu do 170°C i pečemo dok ne bude gotovo.
Milibrot sa maskarpone sirom po Aninom receptu vadimo i stavljamo na rešetku.