Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot sa maskarpone sirom po Aninom receptu

Milibrot sa maskarpone sirom po Aninom receptu

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Milibrot sa maskarpone sirom po Aninom receptu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Šta je bolje od milibrota sa čokoladom? Milibrot sa maskarpone sirom i slatkom od borovnica"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada (veličina L)
  • maskarpone sir - 250 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 200 g
  • sveži kvasac - 25 g
  • belo brašno - 800 g
  • maslac - 60 g
  • ulje - 40 g
  • vanila
  • pomorandža - 1 komad, kora
  • limun - 1 komad, kora
  • za nadev
  • orasi - 150 g, iseckani
  • slatko od borovnica
  • za premazivanje
  • žumance - 1 komad
  • ulje - 1 kašičica
  • sveže mleko - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejano sveže mleko sipamo u posudu i u njemu izmrvimo kvasac.

U njih dodajemo brašno i šećer, kog treba da bude po 1 supena kašika.

Veoma dobro izmešamo i ostavljamo sa strane dok se ne aktivira i kvasac.

Pripremamo maslac tako što ga istopimo i u njega dodajemo ulje.

U dugu posudu razbijamo jaja, odvajajući jedno žumance za premazivanje, dodajemo šećer i mutimo mikserom.

Zatim dodajemo maskarpone sir, vanilu, koru pomorandže i limuna, kvasac koji je aktivian i deo istopljene masnoće.

Dobro izmešamo i počinjemo postepeno da dodajemo brašno naizmenično stavljajući masnoć.

Kada ne možemo da mešamo i smesa počne da se zgušnjava, prebacujemo je na radnu površinu i dodajemo celu količinu masnoće i brašno.

Kada je skoro umešeno, stavljamo ga u posudu, pokrivamo providnom folijom i ostavljamo da nadođe.

Pripremamo kalupe za pečenje pokrivajući ih papirom za pečenje. Moji su bili zauzeti zato ih nisam stavila u kalup, nego sam ga stavila tako na sam papir.

Dobro bi bilo da je u kalupu, zato što dobija dobar oblik.

Pripremamo i sastojke za nadev.

Kada testo udvostruči svoju zapreminu, vadimo ga na nabrašnjenu površinu i delimo na 6 lopti za dva milibrota.

Počinjemo sa milibrotom obliku pletenice sa tri lopte.

Svaku lopticu širimo rukama u dugačak i pljosnat komad posipajući orasima i slatkom od borovnica.

Uvijamo svaki komad u fitilje i pletemo ih u pletenicu.

Podvučemo oba kraja i pažljivo ih prebacujemo u pravougaoni kalup za pečenje.

Drugi milibrot pravimo na isti način tako što njega možemo da stavimo u obli kalup za kolač.

Ponovo ih pokrivamo folijom i ostavljamo ih da nadođu drugi put.

Premazujemo ih smesom od žumanca, ulja i svežeg mleka, ređamo po želji orahe i posipamo šećerom.

Zagrejemo rernu do 170°C i pečemo dok ne bude gotovo.

Milibrot sa maskarpone sirom po Aninom receptu vadimo i stavljamo na rešetku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: