Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Boršč»Litvanski hladni boršč

Litvanski hladni boršč

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Litvanski hladni boršč3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Rashlađuje, ukusan i zasićuje - hladni litvanski borš."

Potrebni sastojci

  • kefir - 1 l
  • cvekla - 2 komada, kuvana
  • krastavci - 1 komad
  • mirođija - 2 supene kašike, isečena
  • mladi luk - 2 supene kašike, isečen
  • so
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Cveklu i krastavce izrendajte krupnije, stavite u odgovarajuću posudu ili šerpu.

Dodajte kefir, sitno iseckanu mirođiju, začinite po ukusu sa biberom i solju.

Ako je gusto možete razrediti sa mlekom ili mineralnom vodom, ali ne treba da bude mnogo tečno. Servirajte sa kiselom pavlakom, kuvanim jajetom i pečenim krompirom.

Kao dodatak možete skuvati nekoliko krompira da budu polugotovi sa korom i nakon toga ispržiti u ulju.

Ovo nije tipičan topli boršč i pomalo liči na tarator.

Hladni litvanski boršč rashlađuje, ukusan je i zasićuje .

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: