Način pripreme
Patlidžane i tikvice operemo i isečemo na krugove debljine oko 1, 5cm. Pržimo u ugrejanom ulju.
U odgovarajući pleh prvo poređamo krugove patlidžana, namažemo ljutenicom, posipamo mrvljenim sirom, odozgo poređamo 2-3 kruga tikvica (zavisi od veličine krugova).
Preko stavljamo rendani kačkavalj. Tako ređamo tri reda, završavamo patlidžanom i odozgo stavljamo rendani kačkavalj.
Pečemo povrće u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta dok kačkavalj ne dobije lepu zlatnu boju.
Posipamo svežim peršunom.
P.S Nisam začinjavala dodatnim začinima pečeni patlidžan, zato što je ljutenica bila domaća i imala je beli luk, biber, so, ali po želji možete začiniti kako vam se dopada.
Ne stavljajte dodatno masti na ređani patlidžan i tikvice pošto su dovoljno masne od prženja.