Način pripreme
U šerpu ili dublju posudu prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu. U njega se izlome jaja, dodaje se kvasac, so, mast i obe vrste mleka i počinje mešenje.
Kada testo počne da se formira, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i mesite dok na testu ne ostanu grudvice. Dobija se meko i elastično testo.
Stavite u nauljenu i brašnom posutu posudu da se diže dok ne udvostruči zapreminu. Zatim se preseče na četiri jednaka dela.
Svaki deo se razvije oklagijom. Pospite izmrvljenim sirom i sa malo parmezana i urolajte. Uvrtite i isecite na ružice.
Svaka pitica - ruža ređa se u pleh prethodno podmazan uljem. Isto važi i za preostala tri dela. Pitice se ostavljaju da ponovo narastu.
Kada je gotovo, pre nego što ih namažete, uključite rernu na 180 stepeni. Premažite umućenim žumancima i pecite dok ne budu gotove. Služi se izlomljena na pojedinačne ruže - male pitice.
Uživajte u Malim piticama sa sirom i parmezanom - savršene za posebne prilike, za vaš piknik ili za poneti.