Galet de Roa

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Galet de Roa5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Jedan neverovatni kolač od lisnatog testa Galet de Roa za ljubitelje tartova, galeta i slatkih pita."

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje (275 g)
  • frandžipan - 280 g, krem
  • žumance - 1 komad
  • voda - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jedan neverovatan kolač sa lisnatim testom za ljubitelje tartova, galeta i slatkih pita.

U posudici izmešajte žumance sa 1 supenom kašikom vode.

Raširite lisnato testo na radnoj površini i rasecite ga na dva jednaka dela.

Stavite jedan list lisnatog testa u tepsiju obloženu papirom i izbockajte ga viljuškom.

Razmažite krem frandžipan po njemu ostavljajući otprilike 1 cm slobodnog prostora po rubovima.

Rubove namažite žumancem i pokrijte drugim listom testa.

Pritisnite krajeve prstima, a zatim nožem ili viljuškom.

Odozgo namažite žumancem.

Pomoću oštrog noža napravite rupu u sredini kako bi izlazila para prilikom pečenja i proreze u testu za ukras.

Galet de Roa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni otprilike 20-25 minuta dok se ne dobije smeđe zlatkasta boja.

Ohladite galet na rešetci otprilike 30 minuta pre nego što isečete francuski kolač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: