Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Tikvice u rerni sa kiselim mlekom i sirevima

Tikvice u rerni sa kiselim mlekom i sirevima

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
161158
Tikvice u rerni sa kiselim mlekom i sirevima
Fotografije: Maria Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Fantastično zapečeno jelo sa tikvicama i sirevima"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, narendane
  • kiselo mleko - 200 ml
  • jaja - 3 komada
  • sir - 100 g izmrvljen
  • kačkavalj - 100 g rendan
  • mirođija - 1 kašika iseckana
  • peršun - 1 kašika iseckan
  • so
  • biber - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • beli luk - 1 kašičica, granule
  • kukuruzno brašno - 3 kašike
  • masline - 4 - 5 komada
  • parmezan - 1 kašika
  • mocarela - 200 g rendana
  • maslinovo ulje - za podmazivanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

Rendane tikvice posolite i ostavite da se cede 20 minuta.

U posudi pomešajte oceđene tikvice, jaja, kiselo mleko, izmrvljeni sir, rendani kaškavalj, kukuruzno brašno i sve začine.

Dobro promešati i sipati u nauljeni pleh.

Po vrhu rasporedite masline i pospite parmezanom.

Pleh stavimo u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.

Izvadite pleh, pospite zapečeno jelo rendanom mocarelom i pecite još 10 minuta.

Pečene tikvice sa kiselim mlekom i sirevima su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Savršeno letnje jelo
18.07.2023 13:35