Punjene Rotondo tikvice

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k448
Punjene Rotondo tikvice
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
22/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Punjene Rotondo tikvice za savršen letnji ručak ili večeru - a možda i uz čašu belog vina"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, Rotondo
  • sir - 100 g
  • sitni sir - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 3 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • so - po ukusu
  • mirođija - sveža
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice i isecite poklopce sa drškama.

Izvadite unutrašnjost tikvica pomoću kašike.

U tiganju zagrejte ulje i dodajte sitno iseckanu pulpu od tikvica.

Pržite na ulju.

Dodajte oljušten i seckani paradajz i izgnječeni čen belog luka.

Promešati i skloniti sa vatre.

Kratko ohladiti.

Dodajte sir, sitni sir, sitno seckanu mirođiju i umutite jedno jaje.

Promešajte i začinite solju.

Napunite tikvice, ostavljajući prostor da dodate jaje.

Tikvice poređajte na pleh. Stavite poklopce. Na dno tepsije rasporedite ostatak fila.

Peći na 180 stepeni.

Kada punjene tikvice počnu da menjaju boju, izvadite pleh i u svaku razbijte po jedno jaje.

Ne pokrivajte i pecite dok jaje ne bude spremno.

Poslužite Rotondo punjene tikvice ukrašene grančicom mirođije i sa kiselim mlekom.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: