Način pripreme
Operite tikvice i isecite poklopce sa drškama.
Izvadite unutrašnjost tikvica pomoću kašike.
U tiganju zagrejte ulje i dodajte sitno iseckanu pulpu od tikvica.
Pržite na ulju.
Dodajte oljušten i seckani paradajz i izgnječeni čen belog luka.
Promešati i skloniti sa vatre.
Kratko ohladiti.
Dodajte sir, sitni sir, sitno seckanu mirođiju i umutite jedno jaje.
Promešajte i začinite solju.
Napunite tikvice, ostavljajući prostor da dodate jaje.
Tikvice poređajte na pleh. Stavite poklopce. Na dno tepsije rasporedite ostatak fila.
Peći na 180 stepeni.
Kada punjene tikvice počnu da menjaju boju, izvadite pleh i u svaku razbijte po jedno jaje.
Ne pokrivajte i pecite dok jaje ne bude spremno.
Poslužite Rotondo punjene tikvice ukrašene grančicom mirođije i sa kiselim mlekom.
Uživajte!