Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Ražana pogača sa svežim mlekom

Ražana pogača sa svežim mlekom

Ražana pogača sa svežim mlekom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Uspešna i jednostavna za pripremu - ražana pogača za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • ražano brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 10 g
  • brašno - 100 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toplom mleku, dodajte šećer.

Ražano brašno prosejte u posudu, dodajte so i maslinovo ulje. Kvasac preliti mlekom, izmešati i umesiti meko testo.

Ako vam je testo lepljivo, pospite ga sa još malo brašna.

Umotajte testo u krpu i ostavite na toplom mestu da naraste.

Gotovo testo rasporedite u tepsiju sa nelepljivim premazom.

Ostavite pogaču da još jednom naraste.

Stavite pogaču u malo zagrejanu rernu, pa pojačajte na 200 stepeni.

Pecite 7-8 minuta i smanjite na 170 stepeni.

Pecite pogaču do kraja.

Ražana pogača sa svežim mlekom je veoma uspešna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: