Način pripreme
1. Pomešamo mleko i vodu.
2. U njih dodajemo šećer, kvasac.
3. Posebno umutimo jaja, so i ulje.
4. Ostavljamo da nadođe dok se testo ne udvostruči.
5. Nakon što bude gotovo testo, podelimo ga na 3 jednaka dela.
6. Razvučemo svaki posebno u krug.
7. Stavljamo jedan deo, namažemo maslacem, odozgo stavljamo drugi deo, ponovo čistim maslacem i tako do trećeg dela i ponovo mažemo maslacem.
8. Sečemo po dijagonali testo na koliko delova želimo.
9. Nakon toga uvijamo kifle i stavljamo u pleh, namazan uljem.
10. Ostavljamo da nadođe dok ne popuni pleh.
11. Nakon što nadođe, pogaču namažemo žumancem i posipamo susamom.
12. Pečemo na 180 stepeni u rerni oko 40-50 minuta.
13. Nakon što se praznična pogača ispeče, uvijamo je u krpu dok se ne ohladi, a nakon toga je spremna za jelo.