Način pripreme
Umesite testo, tako što ćete pomešati sveže mleko, kiselo mleko, vodu, otopljeni maslac, so, šećer, umućeno jaje i kvasac. Dobro promešajte sve.
Postepeno dodajte brašno po potrebi i umesite elastično testo. Neka naraste. Ponovo premesite gotovo testo (pospite malo brašna ako se lepi). Od testa pravimo jednake loptice, svaku razvijte u koru.
Lagano premažite umućenim jajetom - lako se nanosi četkicom i takođe premažite masnoćom (mešavina ulja, maslaca i masti). Pospite izmrvljenim sirom i urolajte. Lagano uvijte rolat kao fitilj i ređajte u pleh kao pitu.Tako uradite sa svim korama.
Složenu pitu premazati masnoćom i ostaviti da naraste. Pre pečenja premazati umućenim svežim jajetom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni do zlatne boje.
Komentari