Način pripreme
Pripremite marinadu za piletinu.
Dodajte sve navedene začine u kiselo mleko i dobro promešajte.
Pileće grudi isecite tako da se dobiju 2 identične pileće šnicle.
Poređajte šnicle u široku posudu. Premažite ih obilno marinadom sa obe strane. Pokrijte ih prozirnom folijom ili odgovarajućim poklopcem i stavite u frižider na 1 sat.
U tiganju zagrejte ulje i maslac i dodajte prepolovljene pečurke. Dodajte začine i posolite, ali pazite da jelo ne presolite jer su bujoni obično slani.
Pržite ih oko 10 minuta i izbacite na tanjir.
U istom tiganju propržite pileće belo meso. Po potrebi dodajte još malo ulja.
Pržite ih po 5 minuta sa svake strane.
Ispržene pileće grudi meso stavite na tanjir i u istom tiganju propržite brašno i sipajte bujon, snažno mešajući da se ne stvore grudvice.
Dodajte pečurke. Posle nekoliko minuta dodajte sveže mleko. Kada sos proključa, dodajte pileće belo meso.
Pokrijte poklopcem i kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Povremeno mešajte da ne zagori.
Pripremljene pileće grudi meso u sosu od pečuraka na tiganju pospite sitno seckanim peršunom.
Prijatno!