Način pripreme
Skuvajte pileće belo meso i krompir u dve odvojene šerpe.
Po receptu možete napraviti i ćuftice od krompira sa ostatkom pečene piletine, ja to najčešće radim jer se kod kuće prvo jedu bataci, krilca i plećke pečene piletine, a ostaje suvo belo meso. Dakle, evo sjajnog načina da ga dobro iskoristite.
Nakon što se krompir malo ohladi, oljuštite ga i izgnječite sa maslinovim uljem, solju, biberom i seckanim peršunom. Možete sipati još maslinovog ulja ako je krompir suvlji.
Pileće belo meso takođe iseckajte veoma sitno. Stavite ga u posudu sa krompirom. Dodajte sitni sir i dobro promešajte. Probajte smeu i začinite po ukusu. Ako je suvo, dodajte još maslinovog ulja ili sitnog sira.
Lagano nauljenim rukama oblikujte pileće ćuftice. Uvaljati prvo u brašno, pa u jaje i staviti u ulje zagrejano na jakoj vatri da se prži do zlatne boje.
Izvadite ćuftice od krompira na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
Poslužite tople ćuftice od krompira sa piletinom i sitnim sirom i jedite sa zadovoljstvom i dobrim raspoloženjem!
Prijatno!