Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od krompira»Krompir ćuftice sa piletinom i sitnim sirom

Krompir ćuftice sa piletinom i sitnim sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Krompir ćuftice sa piletinom i sitnim sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Recept za ćuftice od krompira možete napraviti i sa ostatkom od pečene piletine, ja to radim najčešće, jer kod kuće suvo pileće belo meso često ostane nepojedeno"

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 1 komad
  • krompir - 4 komada veliki/srednji
  • sitni sir - 150 - 200 g
  • peršun - 1 - 2 kašike seckani (ili sušeni)
  • biber - 1/2 kašičice, fino mleven
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 5 kašika ili po ukusu
  • so - po ukusu
  • Za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - oko 1/2 šolje
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće belo meso i krompir u dve odvojene šerpe.

Po receptu možete napraviti i ćuftice od krompira sa ostatkom pečene piletine, ja to najčešće radim jer se kod kuće prvo jedu bataci, krilca i plećke pečene piletine, a ostaje suvo belo meso. Dakle, evo sjajnog načina da ga dobro iskoristite.

Nakon što se krompir malo ohladi, oljuštite ga i izgnječite sa maslinovim uljem, solju, biberom i seckanim peršunom. Možete sipati još maslinovog ulja ako je krompir suvlji.

Pileće belo meso takođe iseckajte veoma sitno. Stavite ga u posudu sa krompirom. Dodajte sitni sir i dobro promešajte. Probajte smeu i začinite po ukusu. Ako je suvo, dodajte još maslinovog ulja ili sitnog sira.

Lagano nauljenim rukama oblikujte pileće ćuftice. Uvaljati prvo u brašno, pa u jaje i staviti u ulje zagrejano na jakoj vatri da se prži do zlatne boje.

Izvadite ćuftice od krompira na kuhinjski papir da upije višak masnoće.

Poslužite tople ćuftice od krompira sa piletinom i sitnim sirom i jedite sa zadovoljstvom i dobrim raspoloženjem!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: