Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Bujon»Domaći bujon od zeca

Domaći bujon od zeca

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k63
Domaći bujon od zeca
Fotografije: Anika Voit
1 / 2
13/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
3
"Domaći bujon od zeca za omiljene čorbe i jela"

Potrebni sastojci

  • kosti zeca - 2 kg sa ostatkom mesa
  • celer - 2 stabljike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • biber - 10 komada, u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Kosti i povrće temeljno operite.

Očistite luk i šargarepu (ali ih ostavite cele).

Sve proizvode iz recepta zajedno stavljamo u odgovarajuću posudu i kuvamo prvo na umerenoj, a zatim na laganoj vatri. Na ovaj način se iz zečetine i povrća izvlače sve korisne materije.

Ako je potrebno, s vremena na vreme očistimo penu koja se formira na vrhu, koristeći rešetku.

Posle oko dva sata kuvanja kostiju, meso se samo odvoji i gasimo šporet.

Naš domaći bujon od zeca je gotov. Ne solimo dodatno, samo se oslanjamo na povrće da začini bujon.

Odmah nakon što se bujon ohladi, procedite. Deo zamrznite u čistim kesama ili odgovarajućim posudama, a ostatak čuvajte u frižideru ne duže od 3 dana.

Ako želite, možete sterilisati tegle i/ili flaše tako što ćete ih kuvati 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: