Supa od zeca

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
02/04/2018
"Aromatična supa sa zečijim mesom koja je najukusnija sa limunom i domaće napravljenim krutonima!"
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano349
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zečije meso - glava, srce i rebra od jednog zeca
  • luk - 1 manja glavica
  • celer - 1 kriška
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • peršun - 3 - 4 korena od peršuna
  • biber - 15 - 20 zrna
  • paradajz - 3 - 4 komada, crveni
  • griz - 3 ravne kašike
  • maslac - 3 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Glavu, srce i rebra od zeca prelijte hladnom vodom i stavite da se skuvaju. Kada provri dodajte so po ukusu, isečene luk, celer, korene peršuna, šargarepe i zrna bibera.

Nakon što vri 15-20 minuta dodajte 3-4 crvena paradajza isečena na kriške. Čim se zečetina skuva, izvadite ga, odvojte od kosti, iseckajte meso i vratite ga u proceđeni bujon.

Odojeno zapržite 3 ravne kašike griza sa 3 kašičice maslaca i začinite supu ovom zaprškom. Dokuvajte supu još nekoliko minuta i začinite iseckanim peršunom. Servirajte sa kriškama limuna i krutonima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar