Način pripreme
Kosti i povrće temeljno operite.
Očistite luk i šargarepu (ali ih ostavite cele).
Sve proizvode iz recepta zajedno stavljamo u odgovarajuću posudu i kuvamo prvo na umerenoj, a zatim na laganoj vatri. Na ovaj način se iz zečetine i povrća izvlače sve korisne materije.
Ako je potrebno, s vremena na vreme očistimo penu koja se formira na vrhu, koristeći rešetku.
Posle oko dva sata kuvanja kostiju, meso se samo odvoji i gasimo šporet.
Naš domaći bujon od zeca je gotov. Ne solimo dodatno, samo se oslanjamo na povrće da začini bujon.
Odmah nakon što se bujon ohladi, procedite. Deo zamrznite u čistim kesama ili odgovarajućim posudama, a ostatak čuvajte u frižideru ne duže od 3 dana.
Ako želite, možete sterilisati tegle i/ili flaše tako što ćete ih kuvati 30 minuta.