Način pripreme
Da biste pripremili ovaj desert sa breskvama, potrebno je promešati brašno, 2 kašike šećera, so i vanilin šećer.
Dodajte maslac narezan na kockice i trljajte rukama dok ne postane mrvičasta smesa.
Dodajte pavlaku, od testa oblikujte kuglu i čuvajte je u frižideru.
Breskve isecite na kriške, dodajte 2 kašike šećera, skroba i limunove kore i lagano umesite.
Sameljite ili sitno iseckajte bademe.
Razvijte testo na papiru za pečenje u krug, rasporedite breskve, pospite bademima i podvijte ivice prema unutra.
Testo premažite žumancem i pecite voćni tart u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Izvadite, poprskajte sokom od limuna i ostavite da se kolač od breskve ohladi.
Po želji poslužite kuglicu sladoleda od vanile sa neodoljivim tartom od breskve.