Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstani zec»Dinstani pirinač sa fidom

Dinstani pirinač sa fidom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Dinstani pirinač sa fidom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ekonomičan i jednostavan prilog koji je veoma ukusan."

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • fida - 1 šaka
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk se sitno isecka i dinsta na tri kašike maslinovog ulja.

Nakon što omekša, dodajte mu fidu. Promešajte i kuvajte do zlatne boje.

Dodajte šolju opranog pirinča, promešajte nekoliko puta, pa sipajte dve i po šolje vode.

Jelo se začini solju, poklopi, a temperatura šporeta se smanji.

Pirinač se dinsta oko pola sata uz povremeno mešanje.

Dinstani pirinač sa fidom služi se kao prilog ili kao posno glavno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: