Način pripreme
Uključite rernu na 200 stepeni na gornjem i donjem grejaču, a rešetka treba da bude na najnižem nivou rerne.
Podmazati dno velikog pleha sa 3 kašike od ulja.
Kore otvoriti, svaku koru pokupiti rukama kao harmoniku i poređati u krug u plehu, počevši od ivica - ka sredini pleha.
Za preliv umutite jaja i dodajte prethodno izmešano kiselo mleko, sodu i nekoliko kapi sirćeta, promešajte. Dodajte preostalo ulje i brašno, ponovo mešajte dok ne postane glatko.
Izmrviti sir i dodati u smesu, ako volite još sira možete dodati, ponovo promešajte.
Pitu ravnomerno prelijte pripremljenim filom, pomažući se kašikom.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite 30 minuta, označite vreme.
Jedinstveno ukusna pita koju nam je ponudila jedinstvena bugarska pevačica narodnih pesama Nikolina Čakardakova!
Jedinstvena pita Nikoline Čakardakove je gotova.