Način pripreme
Očistite bundevu i narendajte je na krupno. U odgovarajućoj posudi na šporetu zagrejte ulje. Dodajte rendanu bundevu. Dinstajte dok ne omekša.
Dodajte šećer, đumbir i cimet (količina je po želji).
Kuvajte uz stalno mešanje dok tečnost ne ispari. Dodajte seckane orahe. Promešati i skloniti posudu sa vatre. Ohladite nadev.
Razvijte lisnato testo. Razvijte oklagijom koru i prekrijte dno odgovarajućeg pleha, prethodno obloženog papirom za pečenje. Podignite ivice lisnatog testa da pokrijete stranice pleha.
Sipajte fil i ravnomerno rasporedite. Ostatak lisnatog testa isecite na tanke trakice. Pletite mrežu i pokrijte vrh. Zavijte ivice.
Stavite pleh u zagrejanu rernu. Pecite. Kada površina porumeni, prekrijte aluminijumskom folijom i nastavite sa pečenjem kako bi se i donji deo dobro ispekao.
Gotovu pitu od bundeve ohladite i isecite na odgovarajuće komade.
Upletena lisnata pita od bundeve je gotova.