Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen pečurkama, maslinama i bademima

Patlidžan punjen pečurkama, maslinama i bademima

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Patlidžan punjen pečurkama, maslinama i bademima
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Patlidžan punjen pečurkama, maslinama i bademima je veoma ukusan, a povrh toga potpuno je postan."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • badem - 100 g mleveni
  • luk - 1 glavica
  • zelene masline - 10 komada
  • beli luk - 4 čena
  • maslinovo ulje - 10 kašika
  • origano - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite i prepolovite po dužini.

Na svakoj polovini napravite rezove u obliku romba, stavite ih u pleh, poprskajte maslinovim uljem i pecite patlidžan dok ne omekša u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Dok se patlidžan peče, na tiganju prodinstajte sitno iseckan crni i beli luk, dodajte seckane pečurke.

Izvadite patlidžan iz rerne i izdubite ga.

U tiganj dodajte izdubljeno jezgro, seckane zelene masline i začine.

Pripremljenim nadevom napunite patlidžan i pospite mlevenim bademima.

Punjeni patlidžan pecite na 180 stepeni još 15-20 minuta.

Izvadite ga iz rerne, ohladite 20-30 minuta i poslužite.

Patlidžan punjen pečurkama, maslinama i bademima je veoma ukusan, a povrh toga potpuno je postan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: