Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Velike sarme od kupusa sa baharatom

Velike sarme od kupusa sa baharatom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Velike sarme od kupusa sa baharatom
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Ove velike sarme od kupusa sa baharatom morate probati - potpuno posne i veoma ukusne"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice
  • baldo pirinač - 500 g
  • topla voda - 500 ml
  • paradajz - 3 komada
  • listovi kupusa - 18 komada
  • čubar - 3 prstohvata
  • začin baharat - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti, opere i sitno isecka.

Pirinač se opere do čiste vode.

Paradajz se opere i narenda.

Ulje se sipa u vok tiganj i zagreva.

Kada se zagreje, dodajte seckani crni luk i pržite na srednjoj temperaturi do zlatne boje, a zatim dodajte pirinač.

Pržite pirinač 5 minuta uz stalno mešanje, pa dodajte rendani paradajz, vruću vodu i alevu papriku.

Kuvajte na laganoj vatri uz stalno mešanje dok pirinač ne upije vodu, pa sklonite sa vatre.

Dodajte čubar i začin Baharat.

Dobro promešati i ostaviti da se ohladi.

U dublju tepsiju u kojoj će se peći sarme na dno poređati tri lista kupusa.

U svaki list kupusa stavlja se nadev i uvija se sarma koja se ređa u pleh na listove.

U pleh sa sarmama od kupusa dodajte 2 litra tople vode.

Velike sarme od kupusa sa baharatom pecite 60 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: