Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Faširane šnicle»Mini šnicle od ćuretine na turski način

Mini šnicle od ćuretine na turski način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Mini šnicle od ćuretine na turski način
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Služimo mini šnicle od ćuretine na turski način sa turskom salatom i simit hlebom."

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • kačkavalj - 400 g
  • jaja - 4 komada + 5 komada za pohovanje
  • senf - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • miks bibera - 3 prstohvata
  • so - 1/2 kašičice
  • začin baharat - 2 kašike
  • speltino brašno - 200 g
  • lovorov list - 3 komada
  • ulje - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće batake očistite i dobro operite .

Stavite ih u duboku šerpu, dodajte lovorov list i prelijte hladnom vodom.

Stavljaju se da se skuvaju, periodično skidajući penu.

Nakon što su kuvani, izvadite ih i ostavite da se ohlade.

Otkoštavaju se, vodeći računa da se uklone sve sitne kosti.

Meso se melje u čoperu i stavlja u posudu u kojoj će se mešati smesa.

Sveži kačkavalj se narenda i dodaje u meso.

Dodati 4 jaja, senf, alevu papriku, miks bibera, so i baharat začin.

Smesa se veoma dobro umesi.

Oblikuju se male šnicle, koje se uvaljaju u speltino brašno, a zatim umaču u prethodno umućena jaja.

Pržite na zagrejanom ulju, pa ostavite na kuhinjskom papiru da se ocede.

Mini šnicle od ćuretine na turski način poslužene sa turskom salatom i simit hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: