Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Faširane šnicle»Mini šnicle od ćuretine na turski način

Mini šnicle od ćuretine na turski način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Mini šnicle od ćuretine na turski način4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Služimo mini šnicle od ćuretine na turski način sa turskom salatom i simit hlebom."

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • kačkavalj - 400 g
  • jaja - 4 komada + 5 komada za pohovanje
  • senf - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • miks bibera - 3 prstohvata
  • so - 1/2 kašičice
  • začin baharat - 2 kašike
  • speltino brašno - 200 g
  • lovorov list - 3 komada
  • ulje - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće batake očistite i dobro operite .

Stavite ih u duboku šerpu, dodajte lovorov list i prelijte hladnom vodom.

Stavljaju se da se skuvaju, periodično skidajući penu.

Nakon što su kuvani, izvadite ih i ostavite da se ohlade.

Otkoštavaju se, vodeći računa da se uklone sve sitne kosti.

Meso se melje u čoperu i stavlja u posudu u kojoj će se mešati smesa.

Sveži kačkavalj se narenda i dodaje u meso.

Dodati 4 jaja, senf, alevu papriku, miks bibera, so i baharat začin.

Smesa se veoma dobro umesi.

Oblikuju se male šnicle, koje se uvaljaju u speltino brašno, a zatim umaču u prethodno umućena jaja.

Pržite na zagrejanom ulju, pa ostavite na kuhinjskom papiru da se ocede.

Mini šnicle od ćuretine na turski način poslužene sa turskom salatom i simit hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: