Spumoni

Spumoni4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
8
"Spumoni nije samo hladan desert, već pravo putovanje u svet sladoleda."

Potrebni sastojci

  • čokoladni sladoled - 1 1/2 šolja
  • sladoled od jagoda - 1 1/2 šolja
  • sladoled od pistacija - 1 1/2 šolja
  • granulirani šećer - 1 kašika
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • korneti - 6 - 7 komada
  • kravlji maslac - 4 kašike, posoljen, istopljen
  • slatka pavlaka - 1/2 šolje
  • komadići čokolade - 1/4 kašičice, za posipanje
  • jagode - 1/4 šolje, smrznute, za ukras, može i sveže
  • pistaći - 1/4 šolje, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite prozirnu foliju u staklenu posudu tako da potpuno pokrije unutrašnjost posude, ostavljajući dosta folije da visi preko ivica da vam pomogne kada treba da podignete italijanski desert iz posude. Zatim uzmite šest ili sedam čokoladnih korneta i izlomite ih na male komadiće.

Izvadite čokoladni sladoled iz zamrzivača i ostavite da omekša. U blenderu izmrvite kornete zajedno sa istopljenim maslacem. Nakon toga pravimo sloj u posudi od korneta i maslaca.

Koristite dno čaše da rasporedite smesu u ravnom sloju.

U posudu dodajte čokoladni sladoled i čokoladne komadiće, promešajte i zatim rasporedite kao sloj preko kore od korneta. Ovaj sloj je prekriven folijom za hranu i ostavljen u zamrzivaču 30 minuta.

Zatim izvadimo sladoled od jagoda da omekša, jagode isečemo na sitno i pomešamo sa sladoledom od jagoda. Nakon što se prvi sloj zamrzne, izvadite ga iz zamrzivača i premažite sladoled od jagoda u sloju preko čokoladnog.

Vratite u zamrzivač na 30 minuta. Izvadite sladoled od pistaćija i ostavite da omekša. Pomešajte sa 1/4 šolje seckanih pistaćija i stavite preko sloja od jagoda.

Poklopi se i ostavi u zamrzivaču jedan dan dok se gotovi Spumoni ne stvrdne.

Sledećeg dana uzmite posudu i dodajte 1/2 šolje slatke pavlake za šlag, 1 kašiku šećera i 1 kašičicu ekstrakta vanile. Umutiti sastojke dok smesa ne bude pogodna za mazanje. Izvadite tortu od sladoleda iz zamrzivača i ostavite je da omekša 5 do 10 minuta, ili dok ne budete mogli pažljivo da je izvadite iz kalupa koristeći plastičnu foliju. Skinite plastičnu foliju i premažite vrh i strane torte mešavinom šlaga. Koristite dodatne komadiće čokolade, trešnje ili pistaći da ukrasite desert spumoni. Isecite na 8 kriški i poslužite italijansku tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: