Pogača sa rakijom

Pogača sa rakijom
Fotografije: Stanislava Armyanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Čarolija ove pogače krije se u rakiji sa kojom se mesi. Ako mi ne verujete, probajte sami ​"

Potrebni sastojci

  • ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • rakija - 1 kašika
  • kvasac - 1 kocka
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 1 - 1, 5 kg
  • voda - 400 ml topla
  • maslac - malo
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kvasac, šećer i toplu vodu. Kada se kvasac rastvori, sipa se u prosejano brašno, a dodaju se i ostali proizvodi bez maslaca.

Umesite dok ne postane mekano testo, ostaviti da naraste.

Nakon dizanja umesimo testo i napravimo pogaču u obliku po želji.

Premažite tepsiju maslacem.

Gotovu pogaču takođe ostavljamo da ponovo naraste.

Zatim pečemo na 180 stepeni oko 35-40 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: