Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Musaka»Musaka sa kobasicom i mlevenim mesom

Musaka sa kobasicom i mlevenim mesom

StanislavN.StanislavN.
Početnik
35
Musaka sa kobasicom i mlevenim mesom
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Musaku sa kobasicom i mlevenim mesom možemo poslužiti sa gustim kiselim mlekom."

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • mleveno meso - 500 g mešavina
  • sveža kobasica - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 3 - 4 srednja
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • biber - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • sušeni peršun - 1 kašika
  • vegeta - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i isecite na kockice, pa ga stavite u nauljeni pleh da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 10-15 minuta.

Za to vreme na tiganju propržite sitno seckani luk i šargarepu i dodajte im mleveno meso. Nakon što postane mrvičasto, dodajte rendani paradajz, čubar, vegetu i peršun i ostavite da se krčka 5-6 minuta.

Skloniti sa ringle i dodati u krompir i vratiti u rernu na oko 20 minuta /po potrebi dodati malo vode/.

Kobasicu isecite na kolutove i posle 20 minuta dodajte je u pleh, dobro promešajte i vratite da porumeni.

3-4 minuta pre spremnosti prelijte musaku mešavinom jaja i kiselog mleka i pospite rendanim kačkavaljem, pa pecite još 10 minuta.

Musaku sa kobasicom i mlevenim mesom možemo poslužiti sa gustim kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: