Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Burito»Burito sa patlidžanom i svežim paradajzom

Burito sa patlidžanom i svežim paradajzom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Burito sa patlidžanom i svežim paradajzom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Po želji se mogu namazati sa malo majoneza, ali je burito i bez njega dovoljno sočan."

Potrebni sastojci

  • tortilja - 2 komada, velike
  • luk - 1 glavica
  • patlidžan - 1 komad
  • mleveno meso - 250 g
  • braon pasulj - 1/3 tegle
  • kukuruz - 1/3 konzerve
  • paradajz - 1 komad
  • ulje
  • so
  • biber
  • majonez - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i sitno isecka. Operite patlidžan.

Uklonite dršku i isecite na male kocke. Zagrejte ulje u tiganju.

Dodajte pripremljeno povrće i dobro propržite. Dodati mleveno meso da se prži, neprestano ga mešajući da se izmrvi. Začinite solju i biberom.

Dodajte oceđen braon pasulj i kukuruz. Kuvajte dok tečnost ne ispari na nižoj temperaturi. Skida se sa šporeta.

Paradajz se opere i očisti. Isecite ga na male kocke.

Tortilje su pripremljene - svaka u velikom tanjiru. Po želji se mogu namazati sa malo majoneza, ali je burito i bez njega dovoljno sočan.

Fil se ravnomerno raspoređuje i umotava, sa porubom na dnu da prekrije fil i umotava.

Burito od patlidžana i svežeg paradajza je ukusan i sočan i mora se poslužiti sa salvetama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: