Način pripreme
Za ovu ukusnu keks tortu koristila sam prethodno pečenu bundevu, ali možete i da je kuvate.
Bundevu sam isekla na krupnije komade i ispekla u rerni, posutu sa malo šećera i malo vode na dnu tepsije. Pekla sam dok nije bila gotova. Zatim je izgnječim viljuškom (može i blenderom) i dodam začine.
Želatin sam potopila u nekoliko kašika hladne vode i čekala 5 minuta da nabubri. Zatim sam ga istopila u posudi na pari dok se potpuno ne rastvori.
U dubljoj posudi umutila sam mikserom dobro ohlađenu pavlaku.
U to sam dodala kondenzovano mleko i pire od bundeve i ponovo umutila mikserom.
Na kraju sam u tankom mlazu dodala rastvoreni želatin, nastavljajući da mešam mikserom.
Onda je samo ostalo sklapanje torte od bundeve - smenjivanja keksa natopljenog mlekom i krema dok ne ponestane proizvoda.
Tortu od bundeve sa kondenzovanim mlekom ukrasila sam zdrobljenim keksom, sitnim komadićima pečene bundeve i dražejima od čokolade.