Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa kondenzovanim mlekom i bundevom ​

Keks torta sa kondenzovanim mlekom i bundevom ​

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Keks torta sa kondenzovanim mlekom i bundevom ​
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Tortu od bundeve sa kondenzovanim mlekom ukrasila sam zdrobljenim keksom, sitnim komadićima pečene bundeve i dražejima od čokolade."

Potrebni sastojci

  • keks - 350 g kakao za doručak
  • kondenzovano mleko - 300 g zaslađeno
  • pavlaka - 300 ml, 35% masnoće
  • pire od bundeve - 300 g
  • želatin - 10 g
  • voda - 50 ml za potapanje želatina
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • muškatni oraščić - 1/3 kašičice
  • sveže mleko - 150 ml za potapanje keksa
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu ukusnu keks tortu koristila sam prethodno pečenu bundevu, ali možete i da je kuvate.

Bundevu sam isekla na krupnije komade i ispekla u rerni, posutu sa malo šećera i malo vode na dnu tepsije. Pekla sam dok nije bila gotova. Zatim je izgnječim viljuškom (može i blenderom) i dodam začine.

Želatin sam potopila u nekoliko kašika hladne vode i čekala 5 minuta da nabubri. Zatim sam ga istopila u posudi na pari dok se potpuno ne rastvori.

U dubljoj posudi umutila sam mikserom dobro ohlađenu pavlaku.

U to sam dodala kondenzovano mleko i pire od bundeve i ponovo umutila mikserom.

Na kraju sam u tankom mlazu dodala rastvoreni želatin, nastavljajući da mešam mikserom.

Onda je samo ostalo sklapanje torte od bundeve - smenjivanja keksa natopljenog mlekom i krema dok ne ponestane proizvoda.

Tortu od bundeve sa kondenzovanim mlekom ukrasila sam zdrobljenim keksom, sitnim komadićima pečene bundeve i dražejima od čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: