Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Vitaminska salata»Salata sa cveklom i burata sirom ​

Salata sa cveklom i burata sirom ​

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata sa cveklom i burata sirom ​
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
1
"Veoma ukusna i elegantna salata od cvekle i burata sira!"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 glavica, velika
  • burata - 1 lopta, 125 g
  • bosiljak - 6 - 7 listova, svež
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • limun - 1/2 komada, sok
  • pinjoli - 1 i 1/2 kašika
  • so - 1/2 kašičice ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i oljuštite cveklu. Nasecite je na tanke kriške (kao za karpačo) pomoću sekača za povrće.

Tanke kriške korenastog povrća stavite u posudu i pomešajte sa sokom od pola limuna, solju i kašikom maslinovog ulja. Ostavite tako 20 minuta, da cvekla omekša i da se marinira.

Za to vreme tostirajte pinjole na suvom tiganju kako bi njihova divna aroma procvetala.

Listove svežeg bosiljka sitno iseckajte i dobro promešajte sa preostalim maslinovim uljem.

Da biste sastavili salatu od cvekle, poređajte tanke kriške kisele cvekle na širok tanjir. Pokušajte da ih postavite simetrično i da se preklapaju da biste dobili dva sloja.

Stavite kuglicu sira Burata u sredinu. Otvorite je da biste otkrili divnu kremastu unutrašnjost. Prelijte aromatičnim maslinovim uljem sa bosiljkom i prženim pinjolima.

Veoma ukusna i elegantna salata od cvekle i burata sira!

Beleška:

Salatu možete napraviti sa kuvanom ili pečenom cveklom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: