Način pripreme
Karaši se očiste tako što im se otvori trbuh i odstrane se iznutrice. Glave se odseku. Dobro se operu. Sve ribe su dobro posoljene.
Pripremljena su 3 duboka tanjira. U prvi tanjir stavite brašno. U drugom slomite jaja i dobro ih umutite. U treći stavite prezle.
Svaku ribu uvaljajte u brašno. Umočite u jaja i uvaljajte u prezle. Ribe su poređane na dasku.
Kada je sva riba pripremljena, u šerpu sipajte više ulja i stavite na šporet da se zagreje. Pre prženja, karaš se još jednom uroni u jaja i stavi u zagrejano ulje.
Prže su sa obe strane. Prženi karaši sa pohovanjem od jaja se ostavljaju na kuhinjski papir.
Priprema se prilog za pohovanu ribu. Paradajz se opere i iseče na velike polumesece. Posoli se.
Po želji prženu ribu poprskajte sa malo ulja.