Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Brioš»Brioš lepinje sa susamom

Brioš lepinje sa susamom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Brioš lepinje sa susamom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Brioš lepinje sa susamom su unikatne za burgere."

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • sveže mleko - 90 ml
  • jaja - 2 komada + 1 komad za premazivanje
  • suvi kvasac - 4 g
  • šećer - 15 g
  • so - 5 g
  • kravlji maslac - 115 g mekan
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte jaja, toplo mleko, šećer i kvasac, poklopite i ostavite 5-10 minuta.

U veću posudu prosejte brašno, pomešajte sa solju i dodajte smesu.

Umesiti meko i nelepljivo testo (po potrebi dodati još 1-2 kašike brašna).

Pokrijte testo i ostavite ga 30 minuta.

Dodajte meki maslac u testo i mesite oko 25 minuta dok se ne dobije glatko i elastično testo.

Pokrijte testo folijom i ostavite u frižideru 8 sati ili preko noći.

Zatim testo podeliti na 6 delova, svaki od oko 100 g, oblikovati loptice i poređati male hlepčiće na pleh obložen papirom za pečenje.

Oko svake brioš lepinje stavite prsten prečnika 10 cm i pritisnite kuglice rukom.

Ostavite oblikovane male lepinje na sobnoj temperaturi 2 sata dok se ne udvostruče.

Brioš lepinje premažite umućenim jajetom, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-30 minuta.

Brioš lepinje sa susamom su unikatne za burgere.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: