Način pripreme
Umutila sam jaja sa šećerom mikserom - dok se šećer ne istopi.
Dodam ulje, toplu vodu, vanilu, vanilin šećer i ponovo izmiksajte mikserom.
Evo vremena da malo po malo dodajete brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipati u nauljen i brašnom posut kalup za kolač, ostavljajući mali deo smese u posudi.
Pomešam taj deo sa kafom/kakaom i sipam u sredinu smese u kalupu za kolač.
Na kraju grubo iseckam orahe i stavim kolač u zagrejanu rernu.
Peći pola sata na donjem grejaču na 170-180 stepeni - moja rerna ima donji grejač sa ventilatorom.
Kada se kalup napuni i dovoljno naraste smesa u kalupu, uključila sam grejače gore i dole bez ventilatora.
Pekla sam kolač za pomen, dok se ne raspukne i dok drveni štapić kojim probam kolač ne bude suv. Dobila sam vazdušast i ukusan kolač!