Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Ekleri sa kremom od karamela za goste

Ekleri sa kremom od karamela za goste

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Ekleri sa kremom od karamela za goste
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Odozgo ih ukrašavamo kremom i sosom i čuvamo u frižideru. Ekleri sa karamel kremom za goste su divni."

Potrebni sastojci

  • brašno - 160 g
  • maslac - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • so - prstohvat
  • voda - 125 ml
  • sveže mleko - 125 ml
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • šećer - 110 g
  • kravlji maslac - 30 g
  • maskarpone - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo karamel sos.

U suvom loncu zagrejte šećer na laganoj vatri i mešajte dok se ne istopi i ne dobije zlatnu boju.

Sklonite šerpu sa vatre, dodajte maslac i mešajte oko 5 minuta.

Zatim sipajte zagrejanu pavlaku i vratite lonac na šporet.

Mešajte dok se ne dobije jednolična, glatka konzistencija.

Sklonite sos sa šporeta, ohladite na sobnoj temperaturi i ostavite u frižideru najmanje 3 sata.

Pripremamo eklere.

Stavite vodu, mleko, maslac i so u šerpu.

Nakon što se maslac istopi i smesa provri, dodajte brašno odjednom i mešajte drvenom kašikom dok se ne dobije jednolično testo.

Sklonite posudu sa vatre i ostavite da se testo ohladi.

Dodajte jaja jedno po jedno, mešajući dok se potpuno ne sjedini.

Testo prebacimo u pleh, formiramo eklere na papiru za pečenje i pečemo 15 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, a zatim smanjimo temperaturu na 160 stepeni i pečemo još 20-30 minuta.

Pripremamo karamel krem.

Umutite maskarpone sa karamel sosom (malo ostavite za dekoraciju).

Krem prebacimo u poš i njime punimo eklere.

Odozgo ih ukrašavamo kremom i sosom i čuvamo u frižideru.

Ekleri sa karamel kremom za goste su divni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: