Način pripreme
Teleća džigerica se dobro opere i očisti od membrana.
Isecite je na veoma tanke komade i još jednom dobro operite.
Hladna voda se sipa u posudu, u kojoj se rastvori soda.
Iseckana džigerica se stavlja u vodu na 30 minuta.
Nakon što je bila u vodi, džigerica se ocedi i suši na kućnom papiru 10 minuta.
U duboku posudu stavite belo brašno od spelte.
Osušenu džigericu sipajte u posudu sa brašnom i dobro je obložite sa svih strana.
Svaki komad uvaljan u brašno se vadi na drvenu dasku.
Dobro zagrejte ulje u dubokom tiganju sa neprijanjajućim slojem.
Svaki komad džigerice proprži se na zagrejanom ulju, pa izvadi i ostavi da se ocedi od masnoće na kuhinjskom papiru.
Džigerica u tiganju (Tava džiger) se služi topla sa krupno seckanim lukom i prilogom za apetit sa ljutim paprikama.