Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Džigerica u tiganju (Tava Džiger) sa speltom

Džigerica u tiganju (Tava Džiger) sa speltom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Džigerica u tiganju (Tava Džiger) sa speltom
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Evo kako da pripremite najukusniju džigericu. Služi se topla sa krupno seckanim lukom i prilogom za apetit od ljutih paprika."

Potrebni sastojci

  • goveđa džigerica - 1, 5 kg
  • soda - 1/2 kašičice
  • speltino belo brašno - 300 g
  • ulje - 300 ml
  • Za prilog
  • ljute paprike
  • luk
* merne jedinice

Način pripreme

Teleća džigerica se dobro opere i očisti od membrana.

Isecite je na veoma tanke komade i još jednom dobro operite.

Hladna voda se sipa u posudu, u kojoj se rastvori soda.

Iseckana džigerica se stavlja u vodu na 30 minuta.

Nakon što je bila u vodi, džigerica se ocedi i suši na kućnom papiru 10 minuta.

U duboku posudu stavite belo brašno od spelte.

Osušenu džigericu sipajte u posudu sa brašnom i dobro je obložite sa svih strana.

Svaki komad uvaljan u brašno se vadi na drvenu dasku.

Dobro zagrejte ulje u dubokom tiganju sa neprijanjajućim slojem.

Svaki komad džigerice proprži se na zagrejanom ulju, pa izvadi i ostavi da se ocedi od masnoće na kuhinjskom papiru.

Džigerica u tiganju (Tava džiger) se služi topla sa krupno seckanim lukom i prilogom za apetit sa ljutim paprikama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: